Sonntag, 28. Juli 2013

REACH PETISYONUNU Türkce lisaninda imzalamak isteyenler icin - Einleitung in türkischer Sprache

 
 
Avrupa Komisyonu'na gönderecegimiz dilekcemize lütfen katiliniz.
Reach'in düzenlenerek tamamen hayvanlarin kullanildigi deneylerin yerini alacak deneylerin kullanilmasi icin degisim cagrisidir. Imzalayin paylasin lütfen.. canlari yalniz birakmayalim..onlari savunalim.

HER IMZANIN BÜYÜK BIR ÖNEMI VARDIR LÜTFEN PAYLASIN, LÜTFEN IMZALAYIN.
REACH HAYVAN DENEYLERININ DURDURULMASI ICIN ACMIS OLDUGUMUZ DILEKCEYI IMZALAMAKTA ZORLUK CEKTIGINIZI OKUDUM. 
YUKARIDA GÖRÜLDÜGÜ GIBI SIZIN ICIN IMZA KISMINI TÜRKCE LISANINA CEVIRDIM.DOLDURUP GÖNDERMENIZI RICA EDERIM.
Adile Pannicke 
 
REACH nedir?
"Avrupa Birliği (AB) bünyesinde kimyasalların kaydı, değerlendirilmesi, izni ve kısıtlamalarını düzenleyen REACH Tüzüğü, içinde kimyasal madde bulunan ürünlerin ön kaydının yapılmasını gerekli kılıyor. Ön kayıt yaptırmayan şirketler AB ülkelerine ihracat yapamayacak. Ön kayıt için son tarih 1 Aralık 2008."

İKMİB, şirketlerin REACH Tüzüğü’nün gerektirdiği şekilde Avrupa Kimyasallar Ajansı’na ön kayıt işlemini kolaylaştırmak üzere merkezi Brüksel’de olan bir şirket kurmuş. Adını da, REACH Global Services koymuş.

Murat Akyüz’e REACH Tüzüğü’nün ortaya çıkış gerekçesini sordum, anlattı: "Kimyasal maddelerle ilgili deneylerin çoğu tavşanlar üzerinde yapılıyor. Bu durum, binlerce tavşanın deneyler sonucu ölümüne yol açıyor. REACH’in ortaya çıkış amaçlarından biri de deney sayısını azaltıp, tavşan ölümlerini en aza indirmek.
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10428250_p.asp